Wij graden alle soorten & talen trading card games
Terug naar overzicht
Algemeen
19 februari 2023

Waarom Pokémon kaarten laten graden?

Waarom Pokémon kaarten laten graden?

De vraag die vele Pokemon collectors hebben, waarom zou ik mijn Pokémon kaarten laten graden? Het kost je namelijk wel geld. Maar dan heb je ook wat, je kaarten worden namelijk beoordeeld door een professioneel bedrijf. En er zijn nog veel meer voordelen om je kaarten in een mooie slab van bijvoorbeeld Globalgrading.com te stoppen. In deze Pokémon blog gaan wij je uitleggen waarom jij je Pokémon kaarten zou moeten laten graden. Iedereen bepaald uiteindelijk zelf of je wel of niet je kaarten wilt laten graden. Maar wij kunnen je enkel aanraden om deze blog eens door te lezen.

Graden bij een Nederlands grading bedrijf (Globalgrading.com)

Het graden bij Globalgrading.com heeft meer voordelen dan je denkt. Omdat het bedrijf gevestigd is in Nederland kun je de kaarten brengen en ophalen. Natuurlijk kan je ze ook opsturen, en het voordeel daaraan is dat het een stuk goedkoper is dan wanneer jij ze naar Amerika stuurt. Je hebt binnen Nederlander namelijk geen last van invoerkosten (douane) en het verzekerd verzenden kan al vanaf 8 euro met een verzekerde waarde van 500. Daarnaast gaat het ook een stuk sneller met verzenden, wanneer jij ze naar Amerika stuurt kan je weken wachten. Globalgrading is ook nog eens heel erg snel in het graden, de geschatte return tijd staat momenteel op 2 a 3 weken. Wanneer jij ze naar een buitenlands bedrijf stuurt, moet je al snel 2 a 6 maanden geduld hebben voordat je ze terug krijgt.

Meer waard door het graden?

Wanneer jij Pokémon kaarten laat graden die in een perfecte conditie zijn, krijgen ze de hoogste waardering. Een 10 als cijfer ook wel Gem Mint genoemd. Hierdoor weten alle collectors dat het gaat om een perfecte kaart waar niets mis mee is. Er zitten geen krassen op, er zitten geen deuken of kreuken in. Daarom betalen collectors graag wat meer voor een graded slab met een 10 als cijfer. Je bent dan gewoon verzekerd van een Pokemonkaart die in goede conditie is. Het verschilt wel per bedrijf hoeveel meerwaarde een 10 geeft. Hoe bekender en gewilder het grading bedrijf is, hoe meer value het toevoegt aan een graded kaart. Dit komt omdat er dan veel verzamelaars zijn die slabs sparen van dit bedrijf, hierdoor is de vraag hoger dan bij een minder gewild bedrijf.

Je Pokémon kaarten zijn goed beschermd

Door je Pokémon kaarten te laten graden zijn ze automatisch goed beschermd. Ze komen namelijk in een dikke plastic hoes te zitten, waardoor je ze niet meer kunt aanraken. Stel jij hebt je kaarten los op je bureau liggen, en je wilt er eentje uit een kaart toploader halen. Dan kan het altijd zo zijn, dat je per ongeluk een kreukje of beschadiging aan de kaart maakt. Ga daarom altijd heel erg voorzichtig met je kaarten om, ze zijn erg kwetsbaar. Ook zijn de slabs waterdicht, hierdoor kunnen de kaarten geen waterschade meer oplopen. Kortom: Je kaarten laten graden betekend dat ze voor eeuwig goed beschermd zijn met een dikke hoes en ze zien er ook nog eens mooier uit!

Graded Pokémon kaarten zien er prachtig uit

Een Pokémon kaart graden is niet alleen beter voor de waarde en veiligheid van de kaart. Het ziet er ook nog eens prachtig uit, ideaal om als display te laten zien. Zeker wanneer je ook nog een PSA stand ervoor hebt, daar kan je hem dan in steken zodat die rechtop blijft staan op bijvoorbeeld je nachtkastje. Bekijk hieronder een aantal foto's van graded Pokémon kaarten als voorbeeld hoe prachtig het eruit ziet:

Afsluiting

Wij hopen jullie zo de voordelen van het graden van Pokémon kaarten wat beter uitgelegd te hebben. Er zitten namelijk een hoop voordelen aan voor schappelijk bedrag wat je ervoor betaald. Het graden van kaarten bij een Nederlands Grading bedrijf is zeker een aanrader. Ze komen dan dus lekker snel weer terug, het is goedkoper en je hoeft geen import kosten te betalen. Of je je kaarten uiteindelijk gaat graden moet je helemaal zelf weten, wij kunnen jullie enkel informatie en advies geven.

Gerelateerde berichten

Bekijk alle blog berichten
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de winkel
      Verzendkosten berekenen