Wij graden alle soorten & talen trading card games
Terug naar overzicht
Algemeen
01 juli 2022

Wat is het verschil tussen Global Grading en PSA Cards?

In deze blog gaan wij jullie uitleggen wat het verschil is tussen Global Grading en PSA Cards. Waar zijn deze bedrijven gevestigd? Wat is het verschil in prijzen? Hoe lang duurt het voordat je Pokémon kaarten gegraded worden? En nog een aantal onderwerpen om te vergelijken komen aan bod in deze blog

Het verschil in land

Global Grading komt uit Nederland terwijl PSA Cards gevestigd is in Amerika. Qua ligging is het dus voordeliger om je Pokémon kaarten naar Global grading te sturen. Dit komt omdat je buiten Europa importkosten moet betalen die flink kunnen oplopen. Het verzekeren van een pakket naar Amerika is een stuk ingewikkelder en duurder dan een pakket via Postnl verzekeren en verzenden. Daarnaast is de post in Nederland ook erg snel, terwijl wanneer jij een pakketje helemaal naar Amerika stuurt dit al snel 1 a 2 weken kan duren. Kortom, het is dus voordelig dat ze in Nederland is gevestigd voor alle Nederlandse collectors.

Vergelijking van de prijzen

Momenteel kun je enkel naar PSA grading sturen door een duurdere service te gebruiken. Onlangs hebben ze hun $30 per kaart service geopend. Echter kom je al snel op 40 euro per kaart uit met verzendkosten en verzekeringen inbegrepen wanneer je ze verstuurd via een grote middleman. Stuur jij ze zelf? Dan kom je nog een stuk duurder uit let hier dus op. Bij Global Grading hoef je via een middleman maar 15 euro per kaart te betalen. Dat scheelt dus enorm in prijs. Ook op dit onderdeel scoort Global het beste.

Wat is de doorlooptijd van de kaarten?

Waarschijnlijk heb je het al wel gehoord, maar er zijn nog steeds veel collectors die op hun PSA submissions wachten van 2020. Dat is natuurlijk heel erg vervelend, niemand heeft zin om meer dan 1 jaar te wachten op zijn of haar submission. Je wilt de kaarten natuurlijk het liefste zo snel mogelijk weer terug hebben in een slab met een mooie graded cijfer. Gelukkig is de doorlooptijd bij Global erg snel, bij de snelste service is het 3 werkdagen en bij de normale service is het 10 werkdagen. Bij PSA heb je wel de optie om je kaarten binnen 1 maand weer terug te krijgen, maar dan betaal je ook $150 per kaart. Dit is een van de onderdelen waar Global Grading zich in onderscheid, een erg snelle doorlooptijd.

Wat is het verschil in de slabs van Global Grading en PSA Cards?

Ze hebben allebei hetzelfde formaat, bij het uiterlijk van de slabs zit het verschil in de details. Waar PSA bekend staat om haar rode label hebben ze bij Global Grading gekozen voor variatie in de kleuren afhankelijk van het cijfer dat de Pokémon kaart scoort. We zetten de kleuren op een rijtje:
Grade 1 tot 6: Zwart
Grade 7: Brons
Grade 8: Zilver
Grade 9: Goud
Grade 10: Zwart Goud
Door het gebruik van verschillende kleuren met verschillende cijfers komt er een erg leuke variatie in de slabs. Hoe beter de kwaliteit van jouw kaart is hoe mooier de kleur van het label wordt.

Het verschil in tussenpersonen (Middleman)

Bij PSA Cards zijn er erg veel tussenpersonen, het is zelfs zo erg dat er tussenpersonen zijn die weer de service van een andere tussenpersoon gebruiken. Dit maakt het erg rommelig en is het vrij lastig om een keuze te maken als nieuwe collector bij welke middleman jij moet zijn met je Pokémon kaarten. Je wilt ze natuurlijk wel via een betrouwbaar persoon versturen naar PSA. Bij Global grading hebben zit dit heel goed aangepakt. Er is namelijk maar 1 tussenpersoon voor België en 1 voor Nederland. Dit is duidelijk gecommuniceerd naar de community en zo weet je precies bij wie je terecht kan met je kaarten en dat alles netjes zal verlopen.

Afsluiting

Het is erg lastig om een beginnend bedrijf te vergelijken met een reus die al vele jaren bestaat en een flinke naam heeft. De kans zit hem erin dat PSA Cards haar zaakjes niet op orde heeft en een flinke achterstand heeft opgebouwd waar Global juist een erg korte doorlooptijd heeft. Een ander groot voordeel is de ligging, het is natuurlijk veel eenvoudiger om je kaarten naar een Nederlands bedrijf te sturen met Nederlandse servicemedewerkers in plaats van helemaal naar Amerika en in het Engels te communiceren. Wij hopen jullie zo een betere kijk op ons bedrijf te geven en staan altijd open voor vragen en feedback.

Gerelateerde berichten

Bekijk alle blog berichten
    Winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerug naar de winkel
      Verzendkosten berekenen